Hrvatski velikani – Jednodnevni izlet u Zagorje

Poznati hrvatski velikani iz Zagorja koje su obilježile povijest

Itinerar: Veliko Trgovišće – Kumrovec – Gornja Stubica

Izlet Hrvatski velikani ili Velikani Hrvatskog zagorja vodi vas na poznate destinacije vezane uz ličnosti koje su obilježile povijest zagorja ali I Hrvatske. Izlet započinje posjetom Velikom Trgovišću – rodnom mjestu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Vodič će Vam ispričati sve o mjestu ali I o životu I utjecaju dr. Tuđmana. Put se nastavlja do Kumrovca I posjete rodnoj kući Josipa Broza Tita. U idiličnom okruženju malenog tipičnog zagorskog sela s početka 19. St. čuti ćete sve o Titu I načinu života u tom malom mjestu. Nakon stanke za ručak, zadnje odredište je Gupčev kraj – od rodne kuće Matije Gupca do spomenika u njegovu čast.

Highlights:

  • Razgled Velikog Trgovišća i rodne kuće 1. hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana

  • Razgled Kumrovca i rodne kuće Jugoslavenskog predsjednika Josipa Broza Tita

  • Razgled Gornje Stubice rodnog mjesta Matije Gupca i gupčeve hiže

Što je uključeno:

  • Itinerar po dogovoru

  • Licencirani turistički vodič za Hrvatsko zagorje

  • Organizacija Izleta

  • Prijevoz

  • Ručak

  • Ulaznice za muzeje i stručna vodstva unutar muzeja

Cijena:

  • Cijena za grupu / autobus: od 900 Kn

Atrakcije: Veliko Trgovišće, Kumrovec, Gornja Stubica

Veliko Trgovišće – Ovo malo zagorsko mjesto ima dugu i značajnu povijest. Prvi put spominje u pisanim dokumentima početkom 16. St.. Ovdje su bili posjedi grofova Erdödy iz Novih Dvora Klanječki. Razvoj mjest u 19. St. veže se uz izgradnju ceste, kasnije i željezničke pruge Veliko Trgovišće. Pred Drugi svjetski rat ima tri privatna trgovačka i izvozna poduzeća (purani iz Velikog Trgovišća bili su na najvišoj cijeni i na engleskom dvoru), veterinare i liječnike u lijepim vilama te nekoliko gostionica za odmor „foringaša” i putnika-prolaznika. Na samom ulazu u mjesto stručno je i s mjerom obnovljena rodna kuća predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana.

Kumrovec – Etnološki muzej ”Staro selo” Kumrovec zaštićena je ruralna sredina. To je muzej na otvorenome u kojem su ”in situ” očuvane autentične seoske kuće s kraja 19. i početka 20. st. Sačuvano je 40-ak objekata s povijesnim i etnološkim izlošcima. Ušavši u selo imat ćete osjećaj kao da ste zakoračili u povijest. Dio sela je također i rodna kuća Josipa Broza Tita, jugoslavenskog predsjednika, jednog od vođe Pokreta nesvrstanih. Iako su kuće dio Muzeja, okolne nastanjene kuće daju Selu živost i osjećaj žive prošlosti u sadašnjosti.

Gornja Stubica – Gupčev kraj – Sve u ovom zagorskom mjestu odiše povješću povezanom sa zagorskim velikanom Matijom Gupcem. Nije bez razloga da se cijeli kraj naziva Gučev kraj i da bezrezervno i s odlučošću čuva svaki detalj povezan sa svojim junakom. Tu je rodna Gupčeva kuća u Hižakovcu, Gupčeva lipa živući je svjedok tog turbulentnog vremena gdje su seljaci podigli svoj glas za pravicu, dvorac Oršić koji predstavlja plemenitašku pohlepnost i veliki Augustinčićev spomenik Gupcu, koji raširenih ruku kao da grli svoje Zagorje ali i dočekuje sve otvorenog zagorskog srca.

Upit za izlet

Kontakt

 +385981740723

IZDVOJENO IZ PONUDE

Izlet na Plitvička jezera iz Zagreba
PONUDA
Izlet dvorci Hrvatsko Zagorje
PONUDA
VINSKI IZLET HRVATSKO ZAGORJE
PONUDA
Izlet u Slavoniju Vukovar Ilok
PONUDA
0%
POSEBNA PONUDA

Odvoji vrijeme za sebe. Zaslužuješ to.

Rezerviraj sada vikend u Hrvatskom zagorju i ostvari 15% popusta.

REZERVACIJA IZLETA

O nama Viatica Travel je turistička je agencija specijalizirana za privatne jednodnevne izlete na Plitvička jezera, Bledsko jezero, dvorac Trakošćan, Postojnsku jamu, selo Kumrovec, grad Varaždin …

Naša ponuda Jednodnevni izleti Vikend izleti Izleti u Zagorje Izleti iz Zagreba

Kontakt podaci E-mail: info@viatica-travel.hr Telefon: +385981740723 WhatsApp: +385981740723